14 Май 2012
103555
Какво е характерно за плакията
Кои са основните начини за приготвяне на плакия
Кои подправки са характерни за плакията
Кога е подходящо да се приготвя плакия
Бял боб плакия
Тиквички плакия
Бяла риба плакия
Зелен фасул плакия
Картофи плакия
Бял боб плакия
400г боб
5 глави лук
4 моркова
20г доматено пюре
20г захар
70мл растително масло
1 супена лъжица брашно
щипка мащерка, чубрица, босилек и сол
Фасула го накисвате в хладка вода за 4-5 часа.
Сварявате го в две води и го изцеждате.
Ситно нарязвате лука и го изпържвате в растително масло, добавяте морковите нарязани на колелца, доматеното пюре, захарта и разреждате с вода.
Прибавяте босилека, мащерката, чубрицата и солта.
Всичко разбърквате и изсипвате в тавичка, наръсена с препеченото брашно.
Печете в умерена фурна докато хване коричка.
Поднасяте с резенчета лимон и салата от сладко мариновани люти чушчици.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари