Винен кекс-90 дневна диета рецепта
200 г краве масло
175 г захар
4 яйца
250 г брашно тип 500
1/4 ч. л. сода
120 мл бяло вино
1 чепка грозде без семки
• Огнеупорна тава (22-24 см) се намаслява и набрашнява.
• Фурната се загрява на 170 С.
• Брашното се пресява със содата.
• Маслото се разбива със захарта до побеляване.
• Прибавят се яйцата едно по едно, като след всяко тестото се разбива на максимална скорост около 1 минута.
• Добавя се половината от брашното със содата и се разбърква на ниска скорост.
• Сипва се цялото вино и се добавя останалото брашно със содата.
• Тестото се разбърква добре, след което се изсипва във формата за кекс.
• Поръсва се с гроздовите зърна и леко се разбърква.
• Виненият кекс с грозде се пече 60-80 минути.
• Охлажда се 5 минути във формата, след което се изважда.