Вкусни сладкиши с тиква

вход през zajenata.bg
147129

Вкусен тиквеник


 продукти:
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
200 г масло
1 бр. яйце
2 ч.ч. настъргана тиква
2 с.л. (20 мл) растително масло
1 ч.л. (5 г) канела
1/2 ч.ч. (100 г) орехови ядки
захар
пудра захар за поръсване

приготвяне:
Тиквата се задушава с част от прясното масло до омекване, след което се охлажда и се разбърква със счуканите ореховите ядки, канелата и захар на вкус. От брашното, яйцето, растителното масло, малко сол и вода се приготвя меко тесто, което, след като престои 1 час, се разделя на две части. Половината тесто се разстила в намазана с масло тавичка. Върху него се разстила тиквата. Отгоре се слага останалото тесто, разточено на лист, и се намазва с останалото масло. Тиквеникът се пече до зачервяване. Поднася се поръсен с пудра захар.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft