Вкусен тиквеник
продукти:
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
200 г масло
1 бр. яйце
2 ч.ч. настъргана тиква
2 с.л. (20 мл) растително масло
1 ч.л. (5 г) канела
1/2 ч.ч. (100 г) орехови ядки
захар
пудра захар за поръсване
приготвяне:
Тиквата се задушава с част от прясното масло до омекване, след което се охлажда и се разбърква със счуканите ореховите ядки, канелата и захар на вкус. От брашното, яйцето, растителното масло, малко сол и вода се приготвя меко тесто, което, след като престои 1 час, се разделя на две части. Половината тесто се разстила в намазана с масло тавичка. Върху него се разстила тиквата. Отгоре се слага останалото тесто, разточено на лист, и се намазва с останалото масло. Тиквеникът се пече до зачервяване. Поднася се поръсен с пудра захар.