Вкусни рецепти със зеле

вход през zajenata.bg
172903

Вкусно зеле с кайма

 продукти:
500 г кайма
1 бр. малка зелка
1/2 ч.ч. ориз
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
сол
1 глава лук
магданоз
1/2 ч.ч. олио
червен пипер


 приготвяне:
Зелката се нарязва на ивици, посолява се и се оставя 1 час да престои. Зелето се задушава в 3-4 с.л. олио. Отделно в мазнина се задушава ситно нарязания лук, прибавя се каймата, посолява се и се бърка добре за 5-6 минути. Прибавя се червения пипер, ситно нарязания магданоз, доматеното пюре, черен пипер, 1 ч.ч. топла вода и измития ориз. Разбърква се добре и оризът се задушава за 5 минути. Зелето се изсипва в намазана с олио тавичка и се разбърква добре с каймата и ориза. Ако е нужно се слага още 1/2 ч.ч. топла вода. Пече се 35-40 минути в силна фурна, докато ястието остане на мазнина. Поднася се топло.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft