Пухкави бабини курабийки рецепти

вход през zajenata.bg
5330555

Войнишки курабийки

3-4 яйца, 220 г захар, 250 г кисело мляко, 100 мл олио (мас), 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 пакетче амонячна сода, лимонова кора, ванилия, 700 г брашно.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се млякото, много добре разбито със содата бикарбонат, олиото, лимоновата кора (настъргана), амонячната сода, разтворена с малко лимонов сок, и брашното. Замесва се меко тесто. Правят се топки с големина на яйце. Овалват се в захар на пясък и се нареждат в намазана с масло и посипана с брашно тава. Пекат се в умерена фурна.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft