Митовете за вредните храни

вход през zajenata.bg
39762

Вреден ли е шоколада

От много години всяка майка повтаря на дъщеря си да не прекалява с шоколада, ако иска да има стройна фигура, чиста кожа, здрави зъби и лице без пъпки. Според последни данни излиза, че шоколадът е пълен с минерали и някои от антиоксидантите, откривани в плодовете и зеленчуците, които ни предпазват от болести, основно сърдечно-съдови. Появяват се и данни, че шоколадът не е свързан с появата на пъпки. Някои учени са на мнение, че антиоксидантите в шоколада могат да подобрят състоянието на кожата ни, като се борят със свободните радикали. Най-добре е да избираме черен шоколад, още по-богат на какао. Колкото повече какао съдържа, толкова по-богат ще бъде на антиоксиданти . Освен това шоколадът е доста добра храна за подобряване на настроението, а е и афродизиак.

1 2 3 4 5
6
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft