Вреден ли е шоколада
От много години всяка майка повтаря на дъщеря си да не прекалява с шоколада, ако иска да има стройна фигура, чиста кожа, здрави зъби и лице без пъпки. Според последни данни излиза, че шоколадът е пълен с минерали и някои от антиоксидантите, откривани в плодовете и зеленчуците, които ни предпазват от болести, основно сърдечно-съдови. Появяват се и данни, че шоколадът не е свързан с появата на пъпки. Някои учени са на мнение, че антиоксидантите в шоколада могат да подобрят състоянието на кожата ни, като се борят със свободните радикали. Най-добре е да избираме черен шоколад, още по-богат на какао. Колкото повече какао съдържа, толкова по-богат ще бъде на антиоксиданти . Освен това шоколадът е доста добра храна за подобряване на настроението, а е и афродизиак.