23 Януари 2012
46704
Какво означава Глювайн
Как приготвят германците греяно вино-глювайн
Бургундската рецепта за приготвяне на Глювайн
Срещу простуда и грип-греяно вино
Как се приготвя греяното вино
Глювайн се приготвя от червено вино
Глювайн се приготвя от червено вино
Глювайнът се приготвя от червено вино с добавяне на захар, лимон, мед, подправки (канела, карамфил). Истинският ароматен Глювайн е немислим, без ром или коняк. Главното правило за приготвяне на напитката е да не се допусне тя да закипи. Нагряването на виното се прави в огреупорен съд, но не и метален, и продължава, докато изчезнат белите петна. Най-добре е Глювайнът да се налее във високи прозрачни чаши с дръжки. Трябва да се употребява веднага след нагряването, докато виното не е изгубило своя букет и вкусови качества. И още нещо много важно – Глювайнът е полезен единствено в умерено количество – 1-2 чаши дневно.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари