Рецепти за гофрети

вход през zajenata.bg
580200

Гофрети рецепта

500г. брашно
25г. мая
300мл. прясно мляко
6 жълтъка
6 белтъка
200г. меко масло
250г. захар
ванилия или канела
щипка сол
Начин на приготвяне:

Натрошете маята в чашка. Прибавете няколко супени лъжици хладко мляко и малко брашно.
Направете кладенче в брашното, а ванилията и солта разпределете по периферията. В кладенчето сложете маята, жълтъците и белтъците, разбити с вилица като за омлет, и прясното мляко. Започнете да месите на тесто, прибавяйки брашното в кладенчето отвън навътре, докато получите хомогенна смес. Покрийте и оставете да втаса на топло 15 минути.
Добавете мекото масло и захарта. Омесете с длани, като с едната натискате, а с другата завъртате тестото. Тестото трябва да стане твърдо, но не прекалено и да може да се оформи на топка. Покрийте и оставете да втасва още 15 минути.
Накъсайте на парчета от по 100 до 150г. едното в зависимост от големината на гофретника. Печете в нагрят и намазан гофретник, като колкото дупките му са по-дълбоки, толкова по-дълго е печенето.

1 2 3 4 5
6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft