Джинджифилът е наситен с важни аминокиселини
Джинджифилът се считат за ефикасно средство за профилактика на стомашни язви , тъй като има положително въздействие върху лигавицата на стомаха и предотвратява появата на чревни паразити. Веществата, съдържащи се в джинджифила, подпомагат нормализирането на кръвоносните съдове, намаляват риска от образуване на тромби и дори имат противоракови свойства.
Джинджифилът е наситен с важни аминокиселини, които играят важна роля в обмяната на веществата. Това позволява използването му за нормализиране на обмяната на мазнините и по-специално, за подобряването на усвояването на животинските мазнини. За целта просто трябва да добавите малко сушен или маринован джинджифил към мазните месни и рибни ястия.
Трябва да се отбележи и такова полезна способност на джинджифила, като премахване на болката. Настържете пресен или направете кашичка от сушен джинджифил и вода, след което наложете върху проблемната област – болката скоро ще изчезнат.