2 Юли 2012
469054
Кайсии компот
Компот от кайсии
Конфитюр с кайсии
Кайсиево желе
Желе от кайсии
Лесно сладко от кайсии
Домашно сладко от кайсии
Кайсиево сладко
Кайсии сладко
Сладко от кайсии
Конфитюр от кайсии
Домашно сладко от кайсии
Едри кайсии се измиват, разрязват на две и почистват от костилките. Бланшират се 3-5 минути в гореща вода (80-85 °С) или 1 минута във вряща, охлаждат се със студена вода, изцеждат се добре и се заливат със захарен сироп (приготвен от 1,1-1,3 кг захар и 1,5-2 чаши вода) и се оставят за 2-3 часа.
Варят се на слаб огън на 2-3 пъти по 5-7 минути, с почивки от 7-8 часа. Преди последното варене се добавя 200 г захар и лъжичка лимонтузу.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари