Зеленчуков гювеч
1 буркан гювеч консерва, 1 буркан стерилизирани картофи, 2 кафени чашки растително масло, 1 глава кромид лук, 1 морков, 1/4 глава целина, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1/3 връзка магданоз, сол на вкус.
В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават нарязаните на дребни кубчета лук, морков и целина. Разбъркват се с червения пипер и доматеното пюре, разредено с част от течността от буркана с картофи, и се изсипват в тавичка. Прибавят се двете консерви - гювечът и картофите. Ястието се разбърква, за да се разпределят равномерно продуктите, посолява се на вкус и се пече в умерена фурна. По желание може да се залее със заливка от 1 яйце, разбито с 2 кафени чашки прясно мляко. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязания магданоз.