Вкусни ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
423849

Зеленчуков гювеч

1 буркан гювеч консерва, 1 буркан стерилизирани картофи, 2 кафени чашки растително масло, 1 глава кромид лук, 1 морков, 1/4 глава целина, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1/3 връзка магданоз, сол на вкус.

 В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават нарязаните на дребни кубчета лук, морков и целина. Разбъркват се с червения пипер и доматеното пюре, разредено с част от течността от буркана с картофи, и се изсипват в тавичка. Прибавят се двете консерви - гювечът и картофите. Ястието се разбърква, за да се разпределят равномерно продуктите, посолява се на вкус и се пече в умерена фурна. По желание може да се залее със заливка от 1 яйце, разбито с 2 кафени чашки прясно мляко. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязания магданоз.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft