Вкусни ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
423840
Пастирски гювеч

Пастирски гювеч

1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки растително масло, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, 1/3 връзка магданоз, сол на вкус.

 Ситно нарязаният лук се поставя в тавичка заедно с мазнината и се задушава до омекване. Прибавят се двете консерви (паприкашът и доматите) и се оставят да врят, докато се изпари част от течността. Добавят се натрошеното сирене и 1/2 от ситно нарязания магданоз. Ястието се посолява на вкус, залива се със сос от брашното и яйцата, разбити с прясното и киселото мляко, и се пече в силна фурна. Поднася се поръсено с останалата 1/2 от магданоза. Гювечът може да се приготви от пресни пиперки (500 г) и пресни домати (500 г), които се задушават след лука. За заливката може да се използуват кисело мляко, яйца и брашно.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft