2 Юли 2012
469074
Кайсии компот
Компот от кайсии
Конфитюр с кайсии
Кайсиево желе
Желе от кайсии
Лесно сладко от кайсии
Домашно сладко от кайсии
Кайсиево сладко
Кайсии сладко
Сладко от кайсии
Конфитюр от кайсии
Кайсиево сладко
3 кг кайсии
1.5 кг захар
1 и 1/2 ч.л. лимонтозу
Избират се добре узрели или леко презрели плодове. Измиват се, добре е да се обелят, махат се костилките и се нарязват на ситни парченца. Поставят се в тава или голяма тенджера и се посипват със захарта. Оставят се да престоят една нощ или 7-8 часа. На другия ден се слагат да заврат и се засичат 10 минути, като през това време се обира пяната, образувала се при варенето. Отново се оставят да престоят една нощ или 7-8 часа. На следващия ден се варят още 10 минути. Пет минути преди да се свали сладкото от котлона, се добавя лимонтозуто. Сладкото се разсипва в сухи бурканчета и се затваря с капачки. За по-голяма сигурност, бурканчетата се стерилизират за 5 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари