Какаови трюфели с ром
250 гр. натрошени бисквити – шоколадови, чаени, сметанови
30 гр. пресято качествено какао
1 ч.ч кокосови стърготини – 85гр.
397гр. подсладено кондензирано мляко
40мл. ароматен алкохол - тъмен ром, ликьор, уиски, (могат да понесат и повечко) Аз използвах бърбън.
За овалване - подсладено какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или настърган шоколад .
Съставките се смесват и с навлажнени ръце се оформят топчета, които се овалват в избраните смеси.
Съхраняват се в кутии до 3 сeдмици.
Най-добре разкриват вкусовите си качества на стайна температура.
Може да се разтопи и шоколад с малко олио или масло и да се полеят с него - като тези на снимката, така ще се задържат по-дълго време меки и сочни. На мен лично повече ми допадат тези, оваляни само в какао.