Бисквити с канела и орехи
Продукти:
75 г меко краве масло
150 г (2/3 ч. ч.) захар
1 голямо яйце
1 ч. л. ванилова есенция
200 г (1 и 1/4 ч. ч.) брашно тип 500
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. мляна канела
25 г (1/4 ч. ч.) млени орехи
2 с. л. мляна канела
2 с. л. захар
Приготвяне:
• В купа се разбиват кравето масло със захарта.
• Прибавят се яйцето, есенцията и всичко се разбива добре.
• Брашното се пресява с бакпулвера и 1 ч. л. канела.
• Добавя се към маслената смес.
• Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 30 минути.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Фурната се загрява на 175 С.
• В чиния се смесват млените орехи, 2 с. л. канела и захар.
• От бисквитеното тесто се оформят топчета с големина на орех.
• Овалват се в орехово-канелената смес.
• Нареждат се в тавата за печене на разстояние 2-3 см едно от друго.
• По желание отгоре могат леко да се притиснат с вилица.
• Шведските бисквити с канела и орехи се пекат 10-12 минути до златист цвят.