Рецепти за лесни сладки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквити с канела и орехи
304389

Бисквити с канела и орехи

Продукти:

75 г меко краве масло
150 г (2/3 ч. ч.) захар
1 голямо яйце
1 ч. л. ванилова есенция
200 г (1 и 1/4 ч. ч.) брашно тип 500
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. мляна канела

25 г (1/4 ч. ч.) млени орехи
2 с. л. мляна канела
2 с. л. захар
Приготвяне:

• В купа се разбиват кравето масло със захарта.
• Прибавят се яйцето, есенцията и всичко се разбива добре.
• Брашното се пресява с бакпулвера и 1 ч. л. канела.
• Добавя се към маслената смес.
• Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 30 минути.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Фурната се загрява на 175 С.
• В чиния се смесват млените орехи, 2 с. л. канела и захар.
• От бисквитеното тесто се оформят топчета с големина на орех.
• Овалват се в орехово-канелената смес.
• Нареждат се в тавата за печене на разстояние 2-3 см едно от друго.
• По желание отгоре могат леко да се притиснат с вилица.
• Шведските бисквити с канела и орехи се пекат 10-12 минути до златист цвят. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft