Какви се рисковете на нисковъглехидратната диета
Нисковъглехидратните диети обикновено повишават холестерола, защото се консумират прекалено много храни от животински произход. Така се утежнява функционирането на черния дроб и бъбреците и се повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и повечето видове рак.
Ако не консумирате плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, организмът ви бива лишен от фибрите, което от своя страна е вредно за общото здраве, а в частност води до запек и други стомашно-чревни проблеми.
Появява се състояние на т.н. кетоза, която води до отпадналост, гадене, обезводняване, лош дъх, замаяност и повишена раздразнителност.
Помнете, че най-здравословните хранителни режими са базирани на консумация на плодове, зеленчуци, ядки и бобови култури, съчетани с повече движение.