Какъв зехтин за изберем за отслабване
Необходимо е да избирате правилно продукта, защото попадайки на некачествен такъв, не само че няма да постигнете желания резултат, но и рискувате да навредите на организма си. Различават се два вида зехтин: рафиниран и нерафиниран. Разбира се, този, който не е подлаган на никаква термична обработка, е по-полезен - т.е. нерафинираният. В него максимално се запазват полезните вещества.
За пържене избирайте рафинирания вариант, без да се притеснявате, че ще се образуват вредните канцерогени. Но за отслабване такъв продукт не е от полза, защото в него на практика полезните вещества не се съхраняват.
Влизайки в магазина, не грабвайте първия попаднал пред погледа ви зехтин, а обърнете внимание на етикета, върху който задължително трябва да има обозначена дата на производство (да не се бърка с датата на бутилиране) и вид на продукта, в нашия случай - нерафиниран зехтин .
Доверете се на природата и бъдете здрави и красиви!