23 Януари 2012
46701
Какво означава Глювайн
Как приготвят германците греяно вино-глювайн
Бургундската рецепта за приготвяне на Глювайн
Срещу простуда и грип-греяно вино
Как се приготвя греяното вино
Глювайн се приготвя от червено вино
Как приготвят германците греяно вино-глювайн
Как го приготвят германците ?
Необходими са ви следните продукти: 1 бутилка червено вино, 100 г захар, 5 г канела, 10 г карамфил, 100 мл коняк, лимон по вкус, 60 мл вода. Към червеното вино се прибавят захар и подправки – най-често канела и карамфил. Канелата ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването и се препоръчва за регулиране на храносмилането. Тя помага при простудни и грипни заболявания. В подходящ съд на котлона се поставя виното, смесено с водата, захарта, канелата и карамфила, и се нагрява до кипване. Оставя се 10-15 минути, прецежда се, добавя се конякът и се разлива в предварително затоплени чаши. Във всяка чаша се поставя резенче лимон.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари