9 Септември 2012
402341
Как се прави сос ру блан
Как се прави сос бешамел
Тънкост за соса бешамел
Как се прави сос велуте
Тънкост!-Как да направим соса велуте гладък
Кои сосове могат да се получат от бешамел и велуте
Как се прави сос ру блан
Приготвянето на белите сосове започва винаги с "ру блан". Зад това претенциозно име се крие просто запържено в масло брашно. За целта маслото се разтопява в тиган, като се внимава да не започне да пуши – знак, че е започва да загаря. Прибавя се брашното и се бърка не повече от 2 минути, докато се получи еднородна гъста каша.
Важно!
Маслото и брашното трябва да са в равни количества. Цветът на брашното не бива да се променя, защото това се се отрази на цвета на бъдещия сос.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари