Как се правят шоколадови листенца
Шоколадовите листенца са чудесен начин да украсите празничните торти, сладки и десерти.
Разтопете натрошения на дребно шоколад на водна баня при слаб огън и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете ъгълчето на пликчето и върху хартия за печене, захваната здраво за работния плот, за да не се мърда, оформете контурите на листенцата и по желание може да запълните вътрешността с шоколад. Ако очертаете листенце с бял и тъмен шоколад, можете след това с клечка за зъби да стилизирате като ги смесите.
За да оформете извито листенце, поставете под хартията за печене, под все още мекия шоколадов лист лъжичка и оставете да се втвърди.
Използвайте за шаблон листа от рози или бръшлян. Измийте листенцата добре и ги подсушете. Разтопете шоколада и с четка намажете внимателно листенцата и ги поставете върху хартия за печене. След втвърдяването на шоколада отстранете листенцата от шоколада внимателно.