Как да направим двуцветни сладки
Пригответе масленото тесто за сладки според избраната рецепта. Добавете към половината смес малко какао и омесете добре. Оформете част от свелото и част от тъмното тестото на руло със дължина 20 см и поставете двете рула едно до друго върху леко набрашнена повърхност. Притиснете едно в друго. Разточете с точилка от средата към краищата на рулата до получаването кора с дебелина 2 мм. С различни формички за сладки изрежете мотиви едновременно от двете теста настрани, по дължина и т.н., така че линиите да са в различни посоки. Поставете изрязаните сладки върху застлана с хартия за печене тава. Останалата част от светлото и тъмното тесто оформете отново по отделно и повторете. Украсете изпечените и охладени сладки със захарни шрифтове Използвайте тъмна глазура и цветове върху бялата половина от сладката и светла глазура и цветове върху тъмната част, за да получите по-интересен ефект.