7 Юни 2012
84567
Зехтина заема важно място в здравословното хранене
Зехтина сваля кръвното налягане
Зехтина се препоръчва и на хора с проблемен стомах
Зехтина оказва благоприятен ефект и върху мозъчните функции
Как се приготвя зехтинът
Как да готвите със зехтин
Зехтинът не води до образуването на токсични вещества
Зехтинът придава невероятен вкус на сосове, дресинги и салати
Как да се запази свеж зехтинът
При каква температура се съхранява зехтинът
Как се приготвя зехтинът
Въпреки развитието на технолигиите извличането на зехтин от маслините не се е променило съществено от древността до наши дни. Плодовете се събират от ноември до март, като моментът на брането е особено важен. Най-често това се прави когато маслините променят цвета си – вече не са зелени, но и не са напълно узрели. Мачкат се още същия ден в специална мелница, след това от кашата с механични способи /центрофуга/ се извлича зехтинът. Това е най-качественият и най-скъпият зехтин, който се описва като студено пресован. При този продукт нивото на киселинност трябва да е под 1%. Цветът му е зеленикав и леко мътен, а ароматът е свеж
Рецепти със зехтин
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари