Колко е полезен зехтинът

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се приготвя зехтинът
84543

Как се приготвя зехтинът

Въпреки развитието на технолигиите извличането на зехтин от маслините не се е променило съществено от древността до наши дни. Плодовете се събират от ноември до март, като моментът на брането е особено важен. Най-често това се прави когато маслините променят цвета си – вече не са зелени, но и не са напълно узрели. Мачкат се още същия ден в специална мелница, след това от кашата с механични способи /центрофуга/ се извлича зехтинът. Това е най-качественият и най-скъпият зехтин, който се описва като студено пресован. При този продукт нивото на киселинност трябва да е под 1%. Цветът му е зеленикав и леко мътен, а ароматът е свеж

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Рецепти със зехтин
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft