Канелата - силен антиоксидант и много полезна за кръвната захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Канелата - силен антиоксидант и много полезна за кръвната захар
79622

Канелата е една от подправките с най-високо съдържание на антиоксиданти. Уважавана от почти всяка култура от векове, тя се откроява със своите сладък вкус и приятен специфичен аромат. Канелата притежава и няколко забележителни лечебни качества: стабилизира кръвната захар , ограничава възпаленията, стимулира имунитета, регулира функционирането на нервната система

Канелата се извлича от вътрешната кора от специално семейство дървета с родово име Cinnamomum. Те растат най-вече в Югоизточна Азия като Шри Ланка (о. Цейлон) е най-големият производител на канела - страната осигурява 80-90% от количеството.

Канелата е и може би най-старата подправка в света – неколкократно е споменавана дори в Библията - като съставка, която Мойсей използва в мирото. Канелата тогава била толкова ценена, че била по-скъпа от златото.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft