Карначета с пълнени чушки със сирене на фурна ВЕЧЕРЯ
1 кг карначета
7-8 бр. чушки
200 г сирене
1 бр. яйце
2-3 с.л. олио
За заливката:
3 бр. яйца
400 г кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно
сол
щипка сода за хляб
магданоз
Разбива се 1 бр. яйце и се обърква със сиренето. С тази смес се пълнят чушките (по 2-3 с.л. на чушка). Нареждат се в тава като между тях се слагат навити на охлюв карначета. Поръсва се по малко олио върху всяка чушка и се слага във фурната. Като се запекат леко чушките, внимателно се обръщат, за да се запекат и от другата страна. Когато е готово се залива с приготвената заливка. Пече се още малко, до зачервяване.
Заливката: Разбиват се яйцата. Содата се слага в млякото да шупне и се добавят към яйцата. Добавя се брашното, сол и малко нарязан магданоз.
* Ястието може да се приготви с кебапчета вместо карначета.