19 Ноември 2015
314683
Лесна картофена салатка
Лесна картофена салата с лютеница, шпеков салам, кашкавал, шунка
Картофена салата Ница
Ефектна картофена салата
Многоетажна салата с картофки
Лесна картофена салата с краставички
Салата от картофи с майонеза
Пикантна картофена салата
Пъстра салата с картофи
Шарена картофена салата
Въздушна салата
Пикантна картофена салата
Картофена салата с Цезар дресинг
Картофена салата с карамелизиран лук
Картофена салата с карамелизиран лук
1 кг картофи
800 г червен лук
1 червена люта чушка
2 с. л. каперси
1 връзка копър
100 мл зехтин
50 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
1.Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
2. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на кубчета.
3. Лукът се реже на полумесеци, слага се в тава, залива се с 30 мл от зехтина и се пече в загрята на 170 градуса фурна, като периодично се разбърква, докато се карамелизира – около 45 минути.
4. Копърът, каперсите и чушката се наситняват.
5. Останалият зехтин се смесва се с оцета, сол на вкус и горчицата и се разбива добре.
6. Картофите се смесват с накълцаните каперси, копъра, чушката и карамелизирания лук.
7.Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква.
Още от "Основни ястия"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари