Всички видове картофени салати събрани накуп

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Основни ястия
Картофена салата с карамелизиран лук
314662

Картофена салата с карамелизиран лук

Необходими продукти:

1 кг картофи
800 г червен лук
1 червена люта чушка
2 с. л. каперси
1 връзка копър
100 мл зехтин
50 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1.Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
2. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на кубчета.
3. Лукът се реже на полумесеци, слага се в тава, залива се с 30 мл от зехтина и се пече в загрята на 170 градуса фурна, като периодично се разбърква, докато се карамелизира – около 45 минути.
4. Копърът, каперсите и чушката се наситняват.
5. Останалият зехтин се смесва се с оцета, сол на вкус и горчицата и се разбива добре.
6. Картофите се смесват с накълцаните каперси, копъра, чушката и карамелизирания лук. 
7.Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Още от "Основни ястия"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft