Как се приготвя плакия-основни правила и рецепти

вход през zajenata.bg
103555

Картофи плакия

1 кг картофи, 8 супени лъжици растително масло, 2 моркова, 1 главичка кромид лук, 1/4 глава целина, 4 домата (пресни или от консерва), 5 скилидки чесън, 1/2 лимон, черен пипер, копър, магданоз и сол на вкус.

Лукът, целината и морковите се нарязват на дребно и се задушават в мазнината и малко вода до омекване. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кръгчета, дебели около 0,5 см, с прав или къдрав нож. Смесват се задушените зеленчуци и картофите. Посоляват се, разбъркват се и се изсипват в тавичка. Отгоре се нареждат кръгчета от доматите и полукръгчета от лимона (без кората). Ястието се залива с малко гореща вода, поръсва се със смес от нарязаните на кръгчета скилидки на чесъна и част от дребно нарязаните магданоз и копър и се пече във фурна при умерена температура. Преди поднасянето се поръсва с останалата част от копъра и магданоза.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft