26 Май 2012
37050
Кои плодове в България съдържат най-много витамин С
Замества ли витамин С храната
Защо трябва да съчетаваме витамини с плодове
Каква е нормалната дневна доза витамин С
Необходимият прием на витамин С зависи от много фактори
Витамин С се прилага като лечение при хипо и авитаминоза
Витамин С е необходим и при отслабена имунна система
Витамин С подобрява дейността на белите кръвни телца
Витамин С помага и за образуването на колаген
Действа добре и при психически и физически натоварвания
Витамин С е силен антиоксидант
Кои плодове в България съдържат най-много витамин С
От предлаганите в България екзотични плодове кивито и гуавата са с най-високо съдържание на витамин С. В 100 г. киви се съдържа 100 мг. витамин С, а в 100 г. гуава има 180 мг. витамин С. След тях силно витаминозни са лимоните (в 100 г. сок има 80 мг. витамин С) и портокалите (в един портокал има приблизително 70 мг. витамин С). Имайте едно на ум обаче, че при термична обработка (например при варенето на компоти) и при замразяване плодовете и зеленчуците губят съдържанието си на витамин С. От познатите плодове в България шипката е също много витаминозна (100 г. плод = 1250 мг. витамин С).
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари