Рецепти за Коледен Щолен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Коледенн Щолен втори вид
55813

Коледенн Щолен втори вид

продукти:
150 г стафиди
75 г захаросани цитрусови кори
150 г ядки - бадеми и лешници, нарязани на едро
5 с.л. ром
100 мл прясно мляко
50 г захар
мая, колкото кибритена кутийка
около 500 г пресято брашно
250 г масло
5 бр. жълтъци
2 ванилии
кората на един лимон
100 г пудра захар

 приготвяне:
Стафидите и цитрусовите кори се накисват в рома за около час. Захарта, маята, щипка сол, млякото и 5 с.л. брашно се смесват и се оставят да шупнат. Сместа се размесва с останалото брашно, жълтъците, 150 г масло, ванилията и лимоновата кора. След като се размеси добре се прибавят ядките, стафидите и цитрусовите кори. Размесва се добре. В процеса на месене може да се добави още брашно, докато се получи средно меко тесто. Оставя се да втаса. Отново се размесва и се разточва на дебела кора, приблизително 20х30 см. От едната страна кората се прегъва, докато покрие половината тесто, а от другата се навива на руло, така че да покрие прегънатия край. Поставя се в намаслена с масло или мас тава и се пече на 170 С около час - час и половина. През това време останалото масло се смесва с пудрата захар за глазура. След като Щолена се опече се намазва обилно със глазурата. Оставя се да изстине преди консумация.

1 2 3
4
5 6
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft