Рецепти за Коледен Щолен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Коледен Щолен с кексово тесто
55806

Коледен Щолен с кексово тесто

продукти:
1.2 кг бяло брашно
80 г мая
250 мл прясно мляко
250 г маргарин
125 г масло
250 г бадеми
125 г захар
4 бр. жълтъци
250 г стафиди
щипка сол
250 г захаросани лимонови корички
250 г захаросани портокалови корички
пудра захар за поръсване
по 50 г пресни нарязани на ситно лимонови и портокалови кори


приготвяне:
Пресява се брашното, изсипва се в подходяща суха тава, слага във фурната за 1 час да престои на ниска температура. Отделно смесваме маята, млякото, леко затоплено, и 1-2 с.л. бяло брашно. Оставяме получената смес да втаса за 1 час, след като вече е минало това време към нея прибавяме разтопените маргарин и масло, бадемите нарязани на ситно, захарта, жълтъците, солта и нарязаните предварително по 50 г лимонови и портокалови кори. Разбъркваме много добре всички продукти и с вече престоялото брашно във фурната, замесваме кексово тесто. След това слагаме стафидите и захаросаните лимонови и портокалови обелки нарязани на средно. Изсипваме вече полученото тесто в тавичка намаслена с олио и поръсена с малко брашно. Печем до готовност при по-слаба температура на фурната, като се проверява с клечка дали е готов. Готовият Щолен се поръсва с пудра захар. Хубаво е да престои около 1-2 дена преди консумация, тъй като колкото повече престоява толкова по-вкусен става.

* Тавата, в която го правя аз е с размери (Ш х В х Д): 21 x 6 x 28 см.

1 2
3
4 5 6
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft