Рецепти за Коледна погача, пита и баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Коледна баница с късмети
546413
Коледна баница с късмети

Коледна баница с късмети

1 кг брашно
1 чаена чаша вода
3-4 с. л. олио
2 с. л. оцет
125 г – 1 пакетче масло
300 г сирене
100 г извара (ако нямате заменете с увеличени пропорции сирене и кисело мляко)
6 яйца
3 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
щипка сол
Приготвяне:
Замесете тесто от водата, оцета, солта, олиото и едното яйце. Месете до шупли – поне 10 минути. Оставете да отпочине тестото 20-30 минути, след което разделете на питки, колкото юмрук всяка. Всяка питка намажете с масло и разпределете три по три за разточване. От три разточете тънка кора, изрежете краищата и я поставете в тавата.
За плънката смесете сиренето – натрошено, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко. Тавата се намазва с разтопено масло или олио и се поставя първата кора. Поръсва се с разтопено масло, с плънка и отново кора.
За да се завърши баницата в чинията от плънката се разбива последното яйце и със сместа се намазва баницата най-отгоре. Поставя се в затоплена фурна за около 35-45 минути и се пече до зарозовяване. След изваждане баницата се загръща с кърпа докато изстине.
Ако баницата е за Бъдни вечер и ще е с късмети – пригответе, надпишете късметите на листчета хартия, загърнете ги във фолио и подредете между пластовете баница, докато я редите. Съобразете броя на късметите с броя на гостите.
Приятни приготовления за празничната нощ! 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft