Рецепти за Коледна погача, пита и баница

вход през zajenata.bg
546410

Коледна баница

За тестото:
2 кг брашно
1-2 яйца
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. олио
3-4 чаени чаши топличка вода за топене на корите – гореща вода
1 суп. лъж. сол
1-2 суп. лъж. краве масло или свинска мас – разтопени
За плънката:
250 г сирене
2 яйца
за подмазване на баницата – повече от 1/2 чаена чаша мазнина
Приготвяне:
От изброените продукти месим тесто и от него оформяме малки топчета (излизат около 24). Поръсваме ги обилно с брашно и ги оставяме завити в кърпа да “починат”.
При точене на всяка кора вземаме шепичка брашно, с която посипваме топчето, разточваме лист, режем го на две и го прегъваме на триъгълник. Печем триъгълниците върху печката от двете страни. В друга тава слагаме гореща вода със сол и разтопената мас (масло). Тавата, в която ще редим баницата намазваме обилно с мазнина. Разбиваме яйцата за плънката и прибавяме към тях натрошеното сирене. Опечените триъгълни кори топим в горещата маслена смес, разтваряме на две и редим в тавата. На два пъти слагаме и от плънката. Когато редим втората част, ръсим и от стопената мазнина. Започваме печенето на баницата. То става върху печка, като средата не се пече, а само краищата, отстрани. От време навреме повдигаме баницата, за да проследим печенето и сипваме с лъжица по малко разтопена мазнина на дъното на тавата.
Когато баницата е опечена отдолу, с помощта на друга тава (като я изсипваме върху нея, но за целта тя също трябва да е подмазана), обръщаме от другата страна и продължаваме печенето по същия начин. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft