2 Юли 2012
469080
Кайсии компот
Компот от кайсии
Конфитюр с кайсии
Кайсиево желе
Желе от кайсии
Лесно сладко от кайсии
Домашно сладко от кайсии
Кайсиево сладко
Кайсии сладко
Сладко от кайсии
Конфитюр от кайсии
Компот от кайсии
Подбират се напълно узрели кайсии с твърда и здрава месеста част.
Измиват се, разрязват се по плодовата браздичка на половинки и след отстраняването на костилките им се нареждат плътно в буркани, като във всеки се поставят по 3 - 4 ядки от костилките за аромат.
Заливат се с врящ сироп, приготвен от 1 л вода и 800 г захар за около 6 буркана.
Бурканите се затварят незабавно, поставят се в съд с гореща (80°С) вода и се стерилизират 15 минути.
Компотът може да се поднесе, като в плодовете се набодат нарязани на дълго бадемови ядки.
Може да се смеси с приготвен от пресни ябълки компот или със стерилизирани компоти от бели череши, круши, сливи или други плодове.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари