Консервиране на кайсии

вход през zajenata.bg
469080

Компот от кайсии

Подбират се напълно узрели кайсии с твърда и здрава месеста част.

Измиват се, разрязват се по плодовата браздичка на половинки и след отстраняването на костилките им се нареждат плътно в буркани, като във всеки се поставят по 3 - 4 ядки от костилките за аромат.
Заливат се с врящ сироп, приготвен от 1 л вода и 800 г захар за около 6 буркана.
Бурканите се затварят незабавно, поставят се в съд с гореща (80°С) вода и се стерилизират 15 минути.

Компотът може да се поднесе, като в плодовете се набодат нарязани на дълго бадемови ядки.
Може да се смеси с приготвен от пресни ябълки компот или със стерилизирани компоти от бели череши, круши, сливи или други плодове. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft