Пухкави бабини курабийки рецепти

вход през zajenata.bg
5330555

Курабийки за деца

извара - 200 г
яйца– 2 бр.
брашно - 3 ч.ч /от 250 мл/
краве масло - 200 г /използвала съм и маргарин/
захар – 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л. /угасена с лимонов сок или оцет/

Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта.
Отделно се разбива размекнатото маслото с изварата.
Съединяват се двете смеси. Добавя се брашното и угасената сода.
Замесва се тесто. Хубаво се омесва на топка.

Разточва се слой с дебелина около половин см, може и малко по-дебело. Изрязват се фигурки, отгоре се ръсят със захар и канела.

Пекат се върху хартия или в намазана с мазнина тава.
Важно е да не се препичат. Ако ги извадите белички - ще са по-меки, ако искате да са хрупкави – печете до зачервяване.

Щом се охладят, може да се хапват. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft