16 Март 2013
5330555
Курабийки с орехи и пудра захар
Постни курабийки с бира
Войнишки курабийки
Курабийки за деца
Обикновени курабийки рецепта
Лесни курабийки рецепта
Курабийки с амонячна сода
Лесни курабийки рецепта
Курабийки с мед
Курабийки за деца
извара - 200 г
яйца– 2 бр.
брашно - 3 ч.ч /от 250 мл/
краве масло - 200 г /използвала съм и маргарин/
захар – 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л. /угасена с лимонов сок или оцет/
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта.
Отделно се разбива размекнатото маслото с изварата.
Съединяват се двете смеси. Добавя се брашното и угасената сода.
Замесва се тесто. Хубаво се омесва на топка.
Разточва се слой с дебелина около половин см, може и малко по-дебело. Изрязват се фигурки, отгоре се ръсят със захар и канела.
Пекат се върху хартия или в намазана с мазнина тава.
Важно е да не се препичат. Ако ги извадите белички - ще са по-меки, ако искате да са хрупкави – печете до зачервяване.
Щом се охладят, може да се хапват.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари