Лесни рецепти за кюфтета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
КЮФТЕТА С ПАТЛАДЖАНИ И ЛУК
190401

КЮФТЕТА С ПАТЛАДЖАНИ И ЛУК

Продукти: телешко смляно месо 0.500 кг, хляб 150 г (2 филии), лук 50 г (1 глава), патладжани 1 кг, дребни лукчета 250 г, домати 0.500 кг, яйце 1 бр., сол, черен пипер, магданоз, растително масло 150 мл (3/4 чаена чаша).

Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черния пипер, яйцето, предварително накиснатия във вода хляб и сол на вкус. От сместа се правят кюфтета, които се изпържват в част от мазнината.

Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват.

Отделно в останалата мазнина се задушават дребните лукчета до розово оцветяване.

В голяма чиния се нареждат птладжаните, а върху тях се слагат кюфтетата и лукчетата. Околовръст се подреждат кръгчета от доматите и стръкчета магданоз.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft