Лозови листа във фризера рецепта
Никак не е трудно да замразим правилно лозовите листа. Този лесен метод се практикува често защото е бърз, а и листата запазват свежестта и аромата си. Единственото неудобство е, че трябва да помислим дали мястото във фризера ще е достатъчно и за другите продукти, които ще замразяваме, но този избор може да го направи всяка домакиня.
И така, подготвяме листата, както е при другите рецепти. Измиваме всяко листо под струя студена течаща вода и подреждаме едно върху друго, без да забърсваме с кърпа или да изцеждаме водата. Подредената купчинка от 10 – 15 листа слагаме върху прозрачно фолио и увиваме в него цялата купчинка. Пристигаме да излезе въздуха и подреждаме вакуумираните във фолиото листа в найлонова торбичка. Когато изваждаме от фризера, за да приготвим лозови сърми, потапяме замразените листа с студена вода и изчакваме да се размразят и отпуснат напълно.
Този метод е много удобен за хора, които нямат възможност да консервират в буркани или искат да спестят време.