14 Август 2017
179281
Консервиране на лозови листа за зимата
Консервиране на лозови листа с осоляване
Лозови листа в буркани рецепта
Лозови листа във фризера рецепта
Лозови листа в буркани с джоджен и девесил
Лозови листа в буркани рецепта
Почистените листа се накисват в студена вода за около 20 минути. Измиват се с течаща вода и се слагат във вряща вода само за една минутка, за да се постигне бързо и ефективно бланширане.
Листата променят цвета си за секунди. Веднага охлаждаме на водна струя със студена вода до пълното им изстиване. Завиваме на рула, броят варира от 5 до 15 листа според големината на буркана.
Пълним бурканите и заливаме с вода, в която сме разтворили сол. Количеството сол трябва да бъде два процента спрямо водата. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 – 25 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари