Необходими продукти за проготвяне на моцарела
Начин на приготвяне на моцарела
Получената топка се пуска в купа
Разделете сиренето на две топки
Ако искате по-мека моцарела
Начин на приготвяне на моцарела
Сложете млякото в подходяща тенджера. Разтворете лимонената киселина във водата и прибавете към млякото. Загрейте го до 30 градуса. При тази температура, то трябва да се пресече.
Прибавете маята и разбъркайте добре. Нагрейте на бавен огън, докато температура не стане 40 градуса. През това време бъркайте непрекъснато. Махнете тенджерата от огъня и оставете да престои около 15 минути. През това време отделете суроватката от него.
Получава се смес като извара, която трябва да прецедите с помощта на тензух. Чрез него изстискайте колкото се може повече суроватка.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари