Как да си направим домашна моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Начин на приготвяне на моцарела
127857

Начин на приготвяне на моцарела

Сложете млякото в подходяща тенджера. Разтворете лимонената киселина във водата и прибавете към млякото. Загрейте го до 30 градуса. При тази температура, то трябва да се пресече.

Прибавете маята и разбъркайте добре. Нагрейте на бавен огън, докато температура не стане 40 градуса. През това време бъркайте непрекъснато. Махнете тенджерата от огъня и оставете да престои около 15 минути. През това време отделете суроватката от него.

Получава се смес като извара, която трябва да прецедите с помощта на тензух. Чрез него изстискайте колкото се може повече суроватка.

1
2
3 4 5
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft