14 Юни 2013
29942
Нискомаслени продукти
Мляко, прясно и кисело, сирене, извара ... Присъствието им на трапезата редовно доставя калций на организма и костите. Целесъобразно е да се консумират нискомаслените, от 1%. Така се осиурява същото количество калций без да се натоварваме с мазнини и калории.
До 50-годишна възраст се нуждаем от 1 г калций дневно. По-късно, за жените над 50 и мъжете над 70 години количеството нараства на 1,2 г.
Калций се съдържа в зелените листни зеленцуци, сардините и пълнозърнестите продукти.
Здраве за дамите
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари