Рецепти за лесни сладки

вход през zajenata.bg
304394

Орехови бисквитки

200 гр. меко масло,
1/2 ч.ч. пудра захар ,
2 ч.ч. брашно,
1/2 ч.ч. едро смлени орехи,
1/4 ч.л. сол,
1 ампула ванилова есенция
около 10-тина кандирани (захаросани) коктейлни череши, нарязани на четвъртинки

пудра захар за овалване

Загрейте фурната до 180 градуса.
Застелете тавата от фурната с хартия за печене.
Разбийте с миксер маслото със захарта и ванилията, докато маслото побелее и получите кремообразна смес.
Смесете пресятото брашно със солта и го прибавете на порции към маслото. Разбъркайте добре, докато брашното се поеме.
Прибавете и едро смлените орехи и отново разбъркайте добре.
Получава се ронлива смес.
Разстелете малко от сместа в дланта си, в средата поставете 2-3 парченца от нарязаните кандирани череши, отгоре сложете още мъничко от сместа и с притискане оформете топче, горямо колкото орех. Ще се наложи да притискате добре, тъй като сместа е ронлива.
Подредете готовите топчета в застланата с хартия за печене тава, на разстояние около 3 см. едно от друго.
Печете бисквитките около 12 минути или до леко порозовяване, но много внимавайте да не покафенеят.
Извадете ги от фурната, оставете ги за няколко минутки в тавата, после ги извадете върху решетка да изстинат.
Когато бисквитките изстинат напълно, ги оваляйте добре в пудра захар.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft