15 Декември 2012
81488
Ошав с плодове и лимонова кора
Бъдни вечер ошав
Ошав за Бъдни вечер
Ошав смесени плодове
Ошав джанки
Ошав с ябълки, круши, сливи, кайсии
Ошав сушени плодове
Ошав сушени плодове
500 г сушени плодове (сливи, ябълки, кайсии, череши)
100 г мед или 100 г захар
Начин на приготвяне
Сушените плодове се измиват добре и се накисват в студена вода за около 12 часа, след което плодовете се изваждат, а течността, в която са киснали, се прецежда през гъсто сито и с нея отново се заливат плодовете и се варят до омекването им, като тогава към ошава се прибавят медът или захарта. Компотът се оставя в тенджерата, докато изстине, след което се слага в дълбок стъклен или порцеланов съд.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари