Ошав за Бъдни вечер рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ошав с ябълки, круши, сливи, кайсии
81494

Ошав с ябълки, круши, сливи, кайсии

300 г сушени плодове (ябълки, круши, сливи, кайсии)
200 г захар
канела на пръчки
индрише
кора от 1 лимон

Сухите плодове се измиват няколко пъти в хладка вода и се заливат с литър и половина студена вода. Варят се до пълно омекване, като сливите се слагат по-късно от другите плодове, тъй като се разваряват по-бързо. Захарта се карамелизира и се прибавя към компота. В него се пускат пръчиците канела и настърганата лимонова кора, след което компотът се кипва отново и веднага се отстранява от огъня. Сервира се студен.

1 2 3 4 5
6
7
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft