Романтични рецепти за 8 Март

вход през zajenata.bg
132698

Парти палачинки

За палачинките:
3 яйца
500 мл прясно мляко
брашно, колкото е необходимо за получаването на смес с гъстотата на боза (мама така ме е учила:))
1 щипка сол
чубрица
черен пипер
маргарин
За плънката:
колбас по избор (салам, кренвирши или пушено месо)
кашкавал – за плънката, твърд, който не се разтапя
кашкавал настърган за пица, който леко ще запечем
топено сирене
кисели краставички или печени чушки
маслини
(чери домати или гъбки от буркан)

Приготвяне:
Разбиват се яйцата с млякото и постепенно се добавя брашното, за да не стане на бучки. (Аз лично използвам пасатор:)). Сместа се овкусява с щипка сол, чубрица на вкус и малко черен пипер.
В нагорещен тиган се слага малко маргарин, след разтапянето му с черпак се дозира от сместа. Като порозовеят по краищата палачинките се обръщат.
Колбасът, твърдия кашкавал и краставичките (или чушките) се режат на ивички. Маслините се почистват от костилките.
Палачинките се намазват тъничко с топеното сирене, по средата се нареждат продуктите на ивички. Навиват се на руло. Нарязват се на по- едри шайби и върху всяко парченце се слага от настъргания кашкавал, мъничко чубрица и по парченце маслина. Парченцата се забождат през средата на палачинката, така че да не се развие, с клечка за зъби или се нареждат през разстояние, в което разстояние може да се добавят чери доматчета или стилизирани гъбки, по няколко на дървени шишчета.
Запичат се за кратко в нагорещена фурна, за да се разтопи леко настърганият кашкавал.
Сервират се в голяма парти чиния, а за напитка бяло вино.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft