Романтични рецепти за 8 Март

вход през zajenata.bg
132665

Ябълкови мъфини

1 голяма ябълка
1 ч. ч. кафява захар
1 с. л. масло
1 1/2 пакетче крема сирене
1 голямо яйце
3/4 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. олио
3 с. л. неподсладено какао
1 ампула ванилия
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
щипка сол

Приготвяне:
Печката се загрява предварително на 180 градуса. Във форма за мъфини се поставят хартийки за мъфини. На силен котлон в тиган с незалепващо покритие се слагат маслото, 1/4 ч. ч. кафява захар и нарязаната на дребни парченца ябълка да се карамелизира за около 5-10 мин. После се маха от огъня и се оставя да изстине.
В купа се разбива крема сиренето, яйцето и 1/4 ч. ч. захар с миксер на средна скорост за около 1 минута до получаване на лека и пухкава смес.
В друга купа останалата захар се смесва с всички останали съставки (без карамелизираните ябълки) и се разбърква с тел.
Във формата за мъфини се реди равномерно първо от какаовата смес, после ябълки, после от бялата смес, после пак ябълки. Пече се около 30 мин. Оставят се да изстинат и преди сервиране се махат хартийките.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft