Пица с бекон
Тесто за 2 пици:
500 г брашно
250 мл вода
1 с.л. суха мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
За плънката:
доматен сос
кашкавал
филийки бекон
сирене
царевица от консерва
кисели краставички
черни маслни
2 парчета топено сирене
Маята се разтваря в топла вода. Добавят се захарта и солта. Брашното се пресява и се замесва тесто. Оставя се на топло да удвои обема си. Тестото се разделя на 2 топки. Разточва се с точилка върху набрашнена повърхност всяка топка. В по-голяма тава се разстила хартия за печене и се слага готовият блат. Маже се с доматения сок, наръсва се с настърган кашкавал, филийките бекон се нареждат като листа на цвете, парчето топено сирене се слага в центъра и върху него се надробява повече сирене и малко натрошено сирене по цялата пица. Киселите краставички нарязани на колелца и маслините изчистени от костилки се нареждат върху пицата, посипва се и царевицата. Пече се в загрята фурна на 180С.