Рецепти за пица и тесто за пица

вход през zajenata.bg
1434611

Пица с гъби

200 г брашно
4 с.л. (40 г) растително масло
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
15 г мая
100 г сланина
2 бр. яйца
1 с.л. (10 мл) лимонов сок
сол
черен пипер
2-3 стръка магданоз

От брашното, 2 с.л. (20 мл) растително масло, топлото прясно мляко, маята и щипка сол се замесва тесто, оставя се 1 час да втасва, измесва се още веднъж и се разстила върху тавичка. Тестото не бива да покрива само дъното, а трябва да е с висок ръб. Тестото се намазва с растително масло и върху него се слагат ситно нарязаните печурки. Добавят се сланината, нарязана на кубчета. Разбъркват се яйцата с 1/2 ч.ч. (100 мл) вода, лимоновия сок, сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз и се изсипват върху гъбите. Пицата се поръсва с растително масло и се пече на умерена фурна 20-30 минути. Сервира се веднага.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft